Velmenende sosialister er ikke velkomne i vårt barnerom

Førsteside  »  Politikk  »  Velmenende sosialister er ikke velkomne i vårt barnerom
25. okt. 2012 Ingen kommentarer ›› Anders B. WerpFacebooktwittermail

Arbeiderpartiets Martin Kolberg hisser seg opp over at Høyres familiepolitikk ikke slipper byråkrater og velmenende sosialister inn på barnerommet. Vi i Høyre ønsker å gi barnefamiliene større ansvar og større frihet, fordi vi kort og godt mener familiene er best til å ta seg av sine barn.

Familiene trenger mer frihet, ikke mer statlig overstyring. Foto: Ned Horton/stock.xchng

I et lengre leserinnlegg i Drammens Tidende 22. oktober tegner Kolberg et ideologisk landskap hvor familien blir brikker i et politisk spill for å begrense markedskreftene. Høyres og APs ulike veivalg kommer tydelig fram. For Høyre er familien som fellesskap en helt sentral bærebjelke i samfunnet vårt. At foreldre oppdrar egne barn, at besteforeldre stiller som barnevakt, at søsken passer på hverandre, alt dette har en uerstattelig verdi for samfunnet. Vår familiepolitikk bygger på at vi vil gi familien enda større mulighet til å styrke og bygge dette fellesskapet. For oss er ikke familiepolitikken en brikke i et spill, for oss har familien en viktig og selvstendig egenverdi.

Mens Arbeiderpartiet ser seg nødt til å gripe inn i familiens hverdag for sikre deres ve og vel, stoler Høyre på at foreldre tar kloke valg for seg selv og egen familie.

Et eksempel på vår helt ulike tilnærming er den tvungne fordelingen av foreldrepermisjonen. En mor eller far som ikke har mulighet til å ta ut hele permisjonskvoten sin, får ikke overført kvoteuker til partneren. Altså – barn og foreldre blir straffet hvis familien ikke klarer å leve opp til regjeringens ideal. Derfor foreslår Høyre en mer fleksibel foreldre­permisjon slik at hver familie kan velge selv hva som passer best for seg og sitt barn.

Vårt forslag kommer til å bli nedstemt av det rødgrønne flertallet, fordi den dogmatiske tilnærmingen til familiens plass i samfunnet er viktigst. Familiens ønsker om fleksibilitet og valgfrihet ut fra egne behov passer ikke inn i dette bildet.

Tag: , ,

Legg igjen et svar

Disse sidene benytter informasjonskapsler (cookies). mer informasjon

Dette stedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi den best mulige brukeropplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke dette stedet uten å endre dine innstillinger for informasjonskapsler eller trykker "Jeg forstår", aksepterer du dette.

Lukk