Styrking av nærpolitiet

Førsteside  »  Politikk  »  Styrking av nærpolitiet
6. feb. 2015 Ingen kommentarer ›› Anders B. WerpFacebooktwittermail

Framdriften og stemningen er god i forhandlingene med Venstre om nærpolitireformen. Her er et leserinnlegg som er skrevet i fellesskap mellom Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre i Buskerud:

Anders B. Werp, stortingsrepresentant H
Morten Wold, stortingsrepresentant Frp
Rebekka Borsch, leder Buskerud Venstre

Forhandlingene om en nærpolitireform mellom regjeringspartiene og Venstre går nå inn i avslutningen. Dette skal bli en nærpolitireform som sikrer bedre beredskap og økt politikraft i hele landet. Politiet må endres til en handlekraftig og moderne organisasjon, som skal bli enda bedre til å forebygge og bekjempe kriminalitet.

Vi har en dyp forpliktelse til å øke tryggheten i det norske samfunnet og styrke beredskapen. Gjørv-kommisjonen fastslår at samfunnet sviktet sin oppgave i å beskytte 77 mennesker som ble drept 22. juli 2011. Politianalysen slår i tillegg fast at dagens organisering av politiet er et hinder for å møte dagens og morgendagens kriminalitet og den gir store forskjeller i de polititjenestene som tilbys befolkningen – avhengig av bosted i landet.

Politianalysen peker også på at dagens politiorganisering fører til en sentralisering av politiressurser til politiets særorganer og til de største politidistriktene og tjenestestedene.

I tillegg forteller PSTs trusselvurdering at sikkerhetsutfordringene for det norske samfunnet øker.

Tilgjengelighet og beredskap sikres ikke ved at vi opprettholder små lensmannskontorer med kort åpningstid og lav bemanning, men ved flere operative og synlige politifolk med kunnskap og kompetanse til å håndtere de situasjonene som kan oppstå. Dette sikrer tryggere lokalsamfunn. Derfor er en nærpolitireform nødvendig.

To år på rad har regjeringspartiene og samarbeidspartiene økt bevilgningene til politiet. På to år har vi gjort det mulig å ansette 700 flere politifolk. Vi håper denne utviklingen fortsetter, slik at landet omsider får et politi som har ressurser til både forebygging, etterforskning og beredskap.

Tag: , , , ,

Legg igjen et svar

Disse sidene benytter informasjonskapsler (cookies). mer informasjon

Dette stedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi den best mulige brukeropplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke dette stedet uten å endre dine innstillinger for informasjonskapsler eller trykker "Jeg forstår", aksepterer du dette.

Lukk