Spørsmål til Ap om Ytterkollen Hvordan vet Ap at Ytterkollen
er en egnet byggetomt?

Førsteside  »  Politikk  »  Spørsmål til Ap om Ytterkollen
24. aug. 2013 En kommentar ›› Anders B. WerpFacebooktwittermail
Foto: colourbox.com

To ganger tidligere har vi i Buskerud startet sykehussaken med diskutere hvor det skal ligge. Først på Gullaug og deretter i Drammen. Det har ikke ført oss et eneste skritt nærmere et nytt sykehus. Høyre vil ikke begå denne feilen på nytt. Derfor vil vi bestemme innholdet i sykehuset først. Foto: colourbox.com

I begynnelsen av valgkampen hadde jeg og Aps tredjekandidat Torgeir Micaelsen en debatt hos NRK Buskerud. Temaet var nytt sykehus i Drammensregionen. Bakgrunnen var at Ap nå mener at alt ligger til rette for byggestart for et nytt sykehus på Ytterkollen i Nedre Eiker i 2016.

Aps garantier i sykehussaken har vi hørt før. De har ikke ført til noe som helst.

Med Martin Kolberg som kysser helseminister Bjarne Håkon Hanssen friskt i minnet, ble jeg nysgjerrig. «Hvordan vet Ap at Ytterkollen er en egnet byggetomt?», spurte jeg Micaelsen. Det nevnte kysset i 2009 var garantien fra Ap for at det ville komme et nytt sykehus på Gullaug i Lier. Litt over et år senere ble alle planer skrinlagt.

Så fikk vi mer kyssing, og en ny garanti. I desember 2010 kysset Kolberg helseministeren på nytt, denne gangen Anne-Grete Strøm-Erichsen. Regjeringen hadde slått fast at Drammen stod først i køen for å få nytt samlokalisert sykehus.

Dette kysset var også innholdsløst. Et nytt sykehus i Drammensregionen er like fjernt. Aps garantier ender i ruin, og nytt sykehus er ytterligere forsinket.

Hva vet Ap om Ytterkollen?

I Drammens Tidende den 6. desember 2010 viser Arbeiderpartiets Lise Christoffersen til at det på Gullaug var «usikkerhet rundt rasfare og økonomi». Den 18. juni skiver Martin Kolberg i Drammens Tidende om sykehusprosessen på Gullaug at «dessverre strandet planen på grunn av dårlige grunnforhold.»

Så vidt Høyre vet er det ikke foretatt grundige analyser av om grunnforholdene på Ytterkollen er bedre egnet enn på Gullaug. Det vi vet fra kvartærgeologiske kart over nedre Buskerud er at forekomstene av for eksempel kvikkleire er hyppige og utbredt.

Bygging av en jernbaneundergang ved Pukerud ble for noen år siden stanset grunnet dårlig byggegrunn. Pukerud ligger i det samme kvartærgeologiske området som Ytterkollen.

Vi må ha et nytt sykehus i Buskerud. Høyre mener vi ikke må begå de samme feil som tidligere – vi må ikke starte prosessen med å bestemme hvor sykehuset skal ligge.

Torgeir Micaelsen svarte ikke på spørsmålet mitt i NRKs studio. Så jeg gjentar:
Hvordan vet Arbeiderpartiet at Ytterkollen er en egnet byggetomt for et nytt sykehus?

Tag: , ,

Kommentarer

  1. Sharp sier:

    Det er et godt spørsmål!

    Det bør ikke bygges i dalbunnen i det hele tatt.

Legg igjen et svar

Disse sidene benytter informasjonskapsler (cookies). mer informasjon

Dette stedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi den best mulige brukeropplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke dette stedet uten å endre dine innstillinger for informasjonskapsler eller trykker "Jeg forstår", aksepterer du dette.

Lukk