Regjeringen treffer – AP bommer

Førsteside  »  Politikk  »  Regjeringen treffer – AP bommer
23. sep. 2016 Ingen kommentarer ›› Anders B. WerpFacebooktwittermail
Høyre i regjering har reagert raskt, sterkt og godt på oljenedturen. Foto: Næringsdepartementet

Foto: Næringsdepartementet

I en tid med mye usikkerhet som følge av oljeprisfallet, viser regjeringens politikk gode resultater.

NAV rapporterer om færre arbeidsledige i Buskerud enn ved årsskiftet. Likevel er det mange som opplever uro for arbeidsplassen sin. Ledighetstallene viser at det er for tidlig å friskmelde arbeidsmarkedet, selv om flere rapporter i det siste har vist at det er optimisme i norsk næringsliv.

Regjeringen er i full gang med den viktige jobben å få landet gjennom en nødvendig omstilling og skape nye jobber.

Regjeringens politikk virker. Nylig kom Cappelen-utvalget med sin rapport som sier at den økonomiske politikken har dempet nedgangen i norsk økonomi, og at det har skjedd raskere enn LO, NHO og resten av partene i arbeidslivet trodde.

Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre står dermed alene om å mene at regjeringen handler på etterskudd. Deres mantra om «for lite for seint» er feil. AP har brukt dette uttrykket for å kamuflere fraværet av egen politikk.

Ingen politiske partier kunne forhindret at oljeprisen ble halvert, med de utfordringene det har skapt for norsk økonomi og norske arbeidstakere. Likevel forsøker AP konsekvent å gi inntrykk av at regjeringen har skylden for problemene oljenedturen har skapt. Det er uredelig.

Jeg forstår godt at Gahr Støre nå har blitt stille, etter hvert som det kommer stadig flere positive signaler.

Høyre i regjering har reagert raskt, sterkt og godt i en krevende tid.

Norsk arbeidsliv er samstemte om at den økonomiske politikken har vært kraftfull, og at regjeringen har reagert raskere og sterkere enn det partene i arbeidslivet forventet.

Finanspolitikken har vært og er svært ekspansiv, og dette har dempet nedgangen i økonomien, sier ekspertutvalget. Dette er i tråd med budskapet fra Statistisk Sentralbyrå i forrige uke, som konkluderte med at regjeringens økonomiske politikk har gitt vesentlige bidrag til at oljenedturen ikke har ført til en enda mer betydelig nedgang i norsk økonomi.

Regjeringen har iverksatt kortsiktige tiltak for å løse de akutte utfordringene i arbeidsmarkedet. Samtidig har den iverksatt helt nødvendige tiltak for å skape langsiktig omstilling for å skape flere arbeidsplasser i privat sektor.

Ekspertutvalget understreker at tilbakeslaget i norsk økonomi denne gangen er av mer strukturell karakter, og behovet for omstilling større.

Derfor har regjeringen startet en rekordsterk satsning på samferdsel, vei og bane. God infrastruktur er en forutsetning for verdiskaping.

Derfor har regjeringen gitt over 19 milliarder i skattelettelser som styrker norsk eierskap og gjør det mer lønnsomt å jobbe.

Derfor har vi vedtatt det største forskningsbudsjettet noensinne. Ny kunnskap i dag, skaper nye arbeidsplasser i morgen.

Norsk økonomi må få flere ben å stå på. Regjeringens tiltak får støtte i fagmiljøene. Vi må styrke bedriftenes konkurranseevne og dermed skape nye jobber som bidrar til å finansiere vår velferd.

Å øke skattene for de som skal skape de nye jobbene, som AP foreslår, er ingen god løsning. Det er motsatt medisin av hva bedriftene etterspør.

Tag: , , , , , , ,

Legg igjen et svar

Disse sidene benytter informasjonskapsler (cookies). mer informasjon

Dette stedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi den best mulige brukeropplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke dette stedet uten å endre dine innstillinger for informasjonskapsler eller trykker "Jeg forstår", aksepterer du dette.

Lukk