Ondskap fra Krekar Krekar viser en total
kunnskapsløshet

Førsteside  »  Politikk  »  Ondskap fra Krekar
25. feb. 2015 Ingen kommentarer ›› Anders B. WerpFacebooktwittermail

– De som lager Muhammed-karikaturer, må dø. Det er ikke meg som gir tillatelse til dette, men tegneren har blitt en krigende hedning, og det er derfor tillatt å drepe ham.

Uttalelsene kommer fra Mulla Krekar til NRK. Overskriften på oppslaget er «Terroraksjonen i Paris gjorde meg glad».

Krefter som Krekar kan aldri få tvinge samfunnet til taushet. Tvert i mot er det i møte med slike som ham viktig at vi hever røsten. Slike uttalelser som han nylig har kommet med gjør det viktig å stå opp for retten til frie ytringer, inklusive tegninger.

Krekars forståelse av ytringsfrihet er preget av ondskap og dumskap.

Han viser en total kunnskapsløshet om at ytringsfrihet er en frihet som skal beskytte enkeltmennesker, ikke religioner.

Forstår han virkelig ikke at det er umulig å beskytte religioner eller deres følgere, hvis vi fratar enkeltindividet dets rettigheter til egne meninger, ytringer og frie valg?

Alle religioner har til tider vært utsatt for forfølgelse. I det lange løp er det derfor få som har mer å tjene på retten til frie ytringer enn de troende selv.

Krekar er en ekstremist som gir næring også til ekstremister på ytterste høyre fløy, som på sin side får sitt forskrudde verdensbilde bekreftet når de hører en ytterliggående muslim. Han er trolig den mest destruktivt ødeleggende kraften vi har for det overveldende flertallet av norske muslimer, som har like høyt ønske om å se ham sendt ut av landet som alle oss andre.

Om Krekars uttalelser er straffbare må vurderes av påtalemyndighet og domstol.

Uavhengig av denne saken har jeg, sammen med Jan Arild Ellingsen (Frp) nylig fremmet et representantforslag om umiddelbar opphevelse av blasfemiparagrafen i loven. Det er nemlig slik at i den nye straffeloven fra 2005 er blasfemiparagrafen fjernet. Men denne nye loven er ikke trådt i kraft. Blasfemiparagrafen står fortsatt i den gamle straffeloven av 1902, som er gjeldende lov.

Tag: , , ,

Legg igjen et svar

Disse sidene benytter informasjonskapsler (cookies). mer informasjon

Dette stedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi den best mulige brukeropplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke dette stedet uten å endre dine innstillinger for informasjonskapsler eller trykker "Jeg forstår", aksepterer du dette.

Lukk