Om meg Anders B. Werp

Førsteside  »  Om meg
Foto: Tomas Moss, www.icu.no

Anders B. Werp. Foto: Tomas Moss, www.icu.no

Jeg har aldri vært i tvil om hvilket parti jeg skal stemme på.

Mitt årskull var det første som fikk stemmerett det året vi fylte 18. Det var en begivenhet jeg ikke ønsket skulle være preget av tilfeldighet eller ubevisste valg. Derfor valgte jeg det som den gang het samfunnsfaglig linje på videregående.

Konservatismens tro på enkeltmenneskets uendelige egenverdi og muligheter, vernet om eiendomsretten, kontrasten til sosialismens tro på at samfunnsutviklingen har et endelig mål og min mening om at venstresiden tar feil i deres vektlegging av systemet framfor individet – gjorde Høyre til mitt opplagte valg.

Så kom EU-avstemningen i 1994. Jeg var, og er, en sterk tilhenger av norsk medlemskap. Europas historie er preget av kriger. EUs historiske røtter henter sin næring fra troen på at samarbeid og samhandel skal forebygge krig og konflikt. De fire friheter, fri bevegelse av varer, tjenester, kapital og personer, er livsnerven. Rammen er et forpliktende samarbeid. Og denne resepten har virket. EU er verdenshistoriens hittil mest vellykkede fredsprosjekt. EU-avstemningen ble starten på mitt aktive politiske engasjement.

Jeg er født og oppvokst i Øvre Eiker, på slektsgården i Skotselv. Her bor jeg med min kjære Marianne og våre tre sønner.

Jeg er utdannet skogsarbeider, skogtekniker og bedriftsøkonom. Jeg har befalsutdannelse fra Forsvaret og gjennomført Sjefskurset ved Forsvarets høgskole. Jeg har arbeidet 12 år med rådgiving og næringspolitikk for norske skogeiere, hvorav ti år i Norges Skogeierforbund. Siden 1999 har jeg jobbet med politikk på heltid. Først ti år som ordfører i Øvre Eiker kommune. Deretter som stortingsrepresentant fra 2009 til 2017. Nå er jeg statssekretær i Samferdselsdepartementet.

Disse sidene benytter informasjonskapsler (cookies). mer informasjon

Dette stedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi den best mulige brukeropplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke dette stedet uten å endre dine innstillinger for informasjonskapsler eller trykker "Jeg forstår", aksepterer du dette.

Lukk