Nye ideer og bedre løsninger Gammelsosialisme fra Martin Kolberg

Førsteside  »  Politikk  »  Nye ideer og bedre løsninger
6. aug. 2013 Ingen kommentarer ›› Anders B. WerpFacebooktwittermail

Jeg leste nylig en kronikk av Lars Akerhaug. Han var tidligere aktiv godt ute på venstresiden i norsk politikk, nå har han flyttet seg til høyresiden i det politiske landskapet. Kronikken handlet om hans vei, og om at den norske venstresiden er preget av et syn på samfunnet der det kun finnes ett riktig svar og én riktig oppfatning. Verden tolkes i lys av en evig strid mellom arbeiderklassen og kapitalistene.

Kilde: Colourbox.com

Verden er heldigvis ikke svart-hvit, slik venstresidens samfunnssyn framstår. Venstresiden tolker samfunnet i lys av en evig strid mellom arbeiderklassen og kapitalistene. En kronikk av Martin Kolberg bekrefter at han tilhører denne kalde tradisjonen. Dermed ser han ikke bjelken i eget øye. Foto: Colourbox.com

En kronikk av Martin Kolberg i Drammens Tidende 2. august bekrefter denne assosiasjonen til venstresidens oppfatning av egen fortreffelighet. For heller ikke hos Kolberg er det tvil. Han har alle svarene. Høyre og vår politikk for et samfunn med muligheter for alle til å realisere det beste i seg selv, fremstilles av Kolberg som en nedbrytende kraft.

Etter åtte år med regjeringsmakt og stortingsflertall er det på sin plass med noen kontrollspørsmål til Kolbergs påstander. For kanskje er det slik at regjeringens glansbilde har riper i lakken? Kanskje er det faktisk slik at andre har gode ideer og bedre løsninger?

Helse

La oss begynne med helsepolitikken. Kolberg forteller ikke at helsekøen under de rød-grønne har økt til 260.000 mennesker som venter på nødvendig utredning og behandling, og at mange må gå sykemeldt i lang tid.

Kolberg synes også det er unødvendig å informere oss om at i 2005 hadde 68.000 nordmenn privat helseforsikring, nå er det rundt 360.000 – fem ganger flere. Selv Forsvaret kjøper privat helseforsikring for å sikre rask behandling til sine ansatte. Arbeiderpartiets politikk fører til et klassedelt helsevesen.

Høyres politikk med blant annet fritt behandlingsvalg for de som har lovfestet rett til behandling, gir bedre utnyttelse av kapasiteten i helsevesenet for å redusere helsekøen. I Arbeiderpartiets verden tolkes dette som en storstilt privatisering og frislipp for kommersielle. For Ap er systemet viktigere enn pasienten.

Skole

Et annet viktig samfunnsområde er skole og utdanning. Høyres mål er at skolen skal gi muligheter for alle. Etter åtte år med rød-grønn skolepolitikk går fortsatt i underkant av 1 av 5 elever ut av grunnskolen uten å kunne lese og skrive skikkelig. Opp i mot 30 prosent av elevene i videregående opplæring fullfører ikke eller består ikke opplæringen i løpet av 5 år. Andelen er høyest på yrkesfag. Våren 2012 fikk 10,3 prosent av elevene i 10.klasse karakteren 1 i matematikk skriftlig eksamen.

Dette er ikke Høyre fornøyd med. Vi mener det er nødvendig med mye mer politisk gjennomføringskraft på dette svært viktige området. Vår viktigste prioritet er å styrke læreren. Men så blir vi altså forklart av Kolberg at dette vil «skape et annet samfunn enn vi i dag kjenner». I Kolbergs samfunn er det viktigere at alle elevene går på offentlig skole enn at lærerne deres er dyktige, og gis muligheten til å bli enda dyktigere.

Byråkrati

Hvorfor nevner ikke Kolberg at i regjeringen Stoltenberg har det vært en rekordvekst i antallet byråkrater? Bare fra 2009 til 2012 økte ansatte i departementet og direktorater med 13%. Dagsrevyen fortalte 10. juni at Jernbaneverket har ansatt over 1.000 nye personer siden de rødgrønne overtok, og at de fleste er på kontor. Høyre vil ha flere i tjenesteproduksjon, ikke i administrasjon.

Sikkerhet

Bilde: colourbox.com

Belærende, jeg!? Bilde: colourbox.com

Og hvorfor nevner ikke Kolberg statens ivaretakelse av innbyggernes sikkerhet i sin belærende kronikk? Dette er jo statsdannelsens opprinnelige begrunnelse, og fortsatt er det statens mest grunnleggende oppgave. Nei, det passet nok ikke så godt inn i det glansbildet venstresiden forsøker å framstille av sin politikk.

For realiteten er nemlig svært dyster. I løpet av det siste året har vi fått to rapporter som ubarmhjertig og grundig dokumenterer regjeringens fallitt. 22. juli-kommisjonens rapport og Politianalysen gir strykkarakter til regjeringens arbeid med politi og beredskap. Høyre ønsker å gi politiet større frihet under ansvar og mer ressurser.

Høyre er utålmodig

Norge er et godt land, med sine styrker og svakheter. Høyre ønsker å gjøre det gode enda bedre. Vi tror ikke på en politikk hvor dogmene skal styre beslutningene.

Tag: , , , , ,

Legg igjen et svar

Disse sidene benytter informasjonskapsler (cookies). mer informasjon

Dette stedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi den best mulige brukeropplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke dette stedet uten å endre dine innstillinger for informasjonskapsler eller trykker "Jeg forstår", aksepterer du dette.

Lukk