Navarsetes kulisse

Førsteside  »  Politikk  »  Navarsetes kulisse
21. apr. 2010 Ingen kommentarer ›› Anders B. WerpFacebooktwittermail

Senterpartiets nye offensiv etter over fire år i regjeringskontorene er å angripe Oslomakta. Kommunalminister og partileder Liv Signe Navarsete reiser rundt og uttrykker avmakt og indignasjon over arrogante Oslofolk i sentrale maktposisjoner. Budskapet er at makt må flyttes ut og ned.

Hun har Høyres fulle støtte i arbeidet med å styrke det lokale selvstyret. Demokratiet må bygges nedenfra. Men Navarsetes budskap er dessverre ikke troverdig. Hun og hennes parti deltar i en regjering som gang på gang svekker det lokale selvstyret.

For å ta to nærliggende eksempler. For det første har regjeringen fjernet selskapsskatten fra kommunene, og hindrer dermed disse i å tilbakeføre verdiskapning til lokalsamfunnet. For det andre har regjeringen vedtatt endringer i plan og bygningsloven som flytter store deler av planmyndigheten fra kommunene opp til fylke og stat.

Høyre har naturligvis stemt mot begge disse sakene. Det er dessverre mange flere eksempler på at de rød-grønne sentraliserer makten over verdiskapingen og arealene.

Derfor blir Navarsetes rundreise kun en kulisse. Den skaper en politisk korrekt fasade, men den skjuler en politisk virkelighet som er den stikk motsatte. En virkelighet Senterpartiet har medansvaret for.

Tag: ,

Legg igjen et svar

Disse sidene benytter informasjonskapsler (cookies). mer informasjon

Dette stedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi den best mulige brukeropplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke dette stedet uten å endre dine innstillinger for informasjonskapsler eller trykker "Jeg forstår", aksepterer du dette.

Lukk