Nærpolitireformen Nærpolitireformen skal gi gode polititjenester over hele landet

Førsteside  »  Politikk  »  Nærpolitireformen
22. jan. 2015 Ingen kommentarer ›› Anders B. WerpFacebooktwittermail

Forhandlingene om en nærpolitireform mellom regjeringspartiene og Venstre går framover. Jeg ser optimistisk på mulighetene til at vi snart er helt i mål. Men ingenting er på plass, før alt er på plass.

Det er stadig hyppigere spekulasjoner om hva resultatet av forhandlingene blir. Det kan derfor være på sin plass og minne om hvorfor vi må ha en nærpolitireform.

Det er store variasjoner i den polititjenesten som tilbys befolkningen i dag. Politianalysen fastslår at dagens politiorganisering hindrer politiets mulighet til å drive effektiv forebygging, sikre lov og orden og å tilby gode polititjenester lokalt. Derfor trenger vi en nærpolitireform.

Et hovedmål er at reformen skal gi gode polititjenester over hele landet. Det er store variasjoner i den polititjenesten som tilbys befolkningen i dag. Og dagens politiorganisering er et reelt hinder for politiets mulighet til å drive effektiv forebygging, sikre lov og orden og å tilby gode polititjenester lokalt, fastslår politianalysen.

Vi må sikre at politiet har kompetanse og kapasitet til å møte organisert kriminalitet, cyberkriminalitet, vold i nære relasjoner, økonomisk kriminalitet, seksuelle overgrep, vinningskriminalitet og alle andre typer kriminalitet. Dette er krevende og viktig.

Gjørv-kommisjonen konkluderte med at angrepet på regjeringskvartalet kunne ha vært forhindret, og at myndighetenes evne til å beskytte menneskene på Utøya sviktet.

Vi må derfor styrke beredskapen og organiseringen må tilpasses fremtidens kriminalitet. Politiet møter helt andre utfordringer i dag enn da dagens kart over politi-Norge ble tegnet.

Reformen skal derfor ta for seg både struktur og antall politidistrikter, men også oppgaveportefølje, ansvarsfordeling, og ikke minst ledelse, kultur, og holdninger i politiet.

Vi skal styrke nærpolitiet og den lokale politikraften. Tilgjengelighet og beredskap sikres ikke ved at vi opprettholder et lensmannskontor med kort åpningstid og lav bemanning, men ved flere operative og synlige politifolk med kunnskap og kompetanse til å håndtere de situasjonene som kan oppstå. Det vil fortsatt være mange lensmannskontorer også etter nærpolitireformen.

Tag: , , , ,

Legg igjen et svar

Disse sidene benytter informasjonskapsler (cookies). mer informasjon

Dette stedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi den best mulige brukeropplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke dette stedet uten å endre dine innstillinger for informasjonskapsler eller trykker "Jeg forstår", aksepterer du dette.

Lukk