Innbyggernes kommune Regjeringen styrker kommunens mulighet
til å være innbyggernes kommune

Førsteside  »  Politikk  »  Innbyggernes kommune
14. okt. 2014 Ingen kommentarer ›› Anders B. WerpFacebooktwittermail

Innlegg av Anders B. Werp, stortingsrepresentant Høyre og
Frank Jenssen, stortingsrepresentant og kommunalpolitisk talsmann Høyre

Foto: colourbox.com

Samfunnet skal i størst mulig grad styres nedenfra. Foto: colourbox.com

Regjeringen ønsker sterke kommuner som kan løse sine oppgaver godt, til beste for innbyggerne. Derfor jobber vi for å styrke lokaldemokratiet gjennom en kommunereform som vil gi færre og sterkere kommuner. I statsbudsjettet for 2015 sørger vi for vekst i kommunenes inntekter.

Alle bor i en kommune, og vi nyter hver eneste dag godt av kommunens tilbud. Kommunen har ansvar for at søpla hentes, at brannvesenet er parat når det trengs, at våre eldre får god omsorg og at skolen gir barna god undervisning. Bare for å ha nevnt et lite knippe av kommunens mangfoldige og viktige oppdrag på vegne av innbyggerne.

Neste år sørger regjeringen for mer penger til blant annet flere heldøgns omsorgsplasser, bedre tilbud til demente og brukerstyrt personlig assistanse. I tillegg til kommunenes helsestasjoner og skolehelsetjeneste, såvel som tilbudet til rusavhengige og psykisk syke. En ytterligere styrking av tilbudet om etter- og videreutdanning til lærerne, sammen med penger til et kompetanseløft for barnehageansatte, vil gi enda bedre skoler og barnehager til våre unge. Fylkeskommunene får mer penger til å ta vare på veinettet.

Dette og mer til gjør regjeringen for å styrke kommunens mulighet til å være innbyggernes kommune. Selv om nivået på kommunenes inntekter i 2015 er historisk høyt, vil vi fremover helt sikkert få høre andre partier som skryter av at de vil bevilge enda mer penger. Fra opposisjonen er det kanskje ikke annet å vente.

Regjeringen gjør imidlertid noe de nåværende opposisjonspartiene ikke har brydd seg mye med: Nemlig å satse på vekstfremmende skatteletter, investering i forskning og samferdsel – samtidig som vi styrker viktige velferdsoppgaver i kommunene. Fordi vi vet at vi gjennom vekstkraft i næringslivet legger grunnlaget for fremtidige arbeidsplasser og skatteinntekter som styrker muligheten for å finansiere de viktige velferdsgodene vi alle er enige om.

Det vil fortsatt være slik at mange kommuner må gjøre prioriteringer mellom gode tiltak. Slik har det alltid vært. Men når kommunene får økt økonomisk handlingsrom i 2015 sammenlignet med foregående år, legges det til rette for flere og bedre tjenester på mange viktige områder.

Tag: ,

Legg igjen et svar

Disse sidene benytter informasjonskapsler (cookies). mer informasjon

Dette stedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi den best mulige brukeropplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke dette stedet uten å endre dine innstillinger for informasjonskapsler eller trykker "Jeg forstår", aksepterer du dette.

Lukk