Høyre gir gründerne det de trenger Rekordmange nyetableringer i Buskerud

Førsteside  »  Politikk  »  Høyre gir gründerne det de trenger
12. aug. 2017 Ingen kommentarer ›› Anders B. WerpFacebooktwittermail

Med fallende oljepriser er vi avhengige av nye næringer for verdiskaping. Når oljesektoren ikke lenger er den samme vekstmotoren må vi legge til rette for at det skapes nye jobber. Det skal være jobber som bidrar til statsbudsjettet i stedet for å leve av statsbudsjettet.

Hittil i år har det blitt startet 1.650 nye virksomheter i Buskerud, en vekst på fem prosent fra samme tidsrom i 2016. Det har aldri vært en så sterk vekst i nyetableringer siden SSB begynte å samle inn tallene. Samtidig viser tall at kun tre av ti bedrifter overlever de første fem leveårene. Nå lanserer Høyre en pakke som vil bidra til at flere starter og investerer i nye bedrifter.

De gründerne som skaper en arbeidsplass for seg selv og mange andre fortjener skryt! Nå vokser økonomien igjen, ledigheten faller og det skapes flere jobber. Vi politikere må nå sørge for at arbeidsplassene som skapes får mulighet til å overleve og vokse.

Høyre vil nå sørge for at de nystartede bedriftene lettere lykkes.

Vi satser på gründerne ved å gjøre det lettere og tryggere å starte bedrifter. Det skal bli mer attraktivt å investere i oppstartsbedrifter, og vi vil innføre entreprenørskap som eget fag på skolen.

Ett av Høyres forslag er å endre pensjonsreglene. I dag kan ansatte i bedrifter spare syv prosent i pensjon med skattefradrag, mens gründerne bare kan spare fire prosent. Høyre mener at dette gjør det vanskeligere for folk å ta sjansen på å starte sin egen bedrift.

Det bør være like fordelaktig å spare til egen pensjon når du starter egen bedrift som når du er ansatt. Vi trenger flere nye arbeidsplasser i Norge, og da må vi også sørge for at vi har sosiale ordninger som oppfordrer til det.

I tillegg ønsker Høyre å gi gründere mulighet til å friste ansatte med at de skal få ta del i verdiskapingen ved å utvide aksjeprogrammet for ansatte gjennom å øke den skattefrie fordelen.

Ved å gi flere mulighet til å kjøpe aksjer i bedriften de jobber for, får den ansatte mer innflytelse og ansvar for verdiskapingen. Det fører ofte til lavere sykefravær, lavere turnover og bedre inntjening på bunnlinja. Særlig i teknologibedrifter kan dette være svært attraktivt for nye ansatte.

Tag: , , ,

Legg igjen et svar

Disse sidene benytter informasjonskapsler (cookies). mer informasjon

Dette stedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi den best mulige brukeropplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke dette stedet uten å endre dine innstillinger for informasjonskapsler eller trykker "Jeg forstår", aksepterer du dette.

Lukk