Fra kontortid til responstid

Førsteside  »  Politikk  »  Fra kontortid til responstid
12. mai. 2017 Ingen kommentarer ›› Anders B. WerpFacebooktwittermail

Nærpolitireformen er helt nødvendig og svært viktig. Reformen skal flytte politiet fra kontoret og ut i gatene blant folk. Det gir mer trygghet for deg og meg.

Senterpartiet hevder at sammenslåing av lensmannskontor gir mindre politi. Påstanden har ikke rot i virkeligheten. Politireformen er avgjørende for å kunne møte dagens og morgendagens kriminalitet. Den bør ikke bli gjenstand for politisk spill. I alle fall ikke fra et parti som ikke en gang klarer å formulere hvordan de selv mener politiet skal løse sitt samfunnsoppdrag.

Det er en svært god grunn til at et bredt flertall på Stortinget vedtok en reform av politiet. Norsk politi ble gjennomanalysert etter tragedien i juli 2011. Konklusjonen i Politianalysen og Gjørv-kommisjonen var kort og godt at vi trengte et nytt politi, og en ny organisering som skulle takle mer komplisert kriminalitet. Stoltenberg styrte landet i åtte år med rent flertall, resultatet var et politi som ikke kunne garantere for vår sikkerhet.

Vi er fremdeles i startfasen av politireformen. Men allerede nå tikker resultatene inn.

I Hallingdal har politiet i vinter fått tilført ekstra ressurser, slik at de kan kraftsamle når turistene er flest og behovet er størst. Politiet er tydelige på at det er politireformen som har gjort denne fleksibiliteten mulig.

Vi trenger en mer faktabasert diskusjon om norsk politi. Det er ikke god ressursutnyttelse å holde for mange lensmannskontorer åpne tre timer i uken på det minste. Det som er god ressursutnyttelse er flere politifolk ut i gatene der folk faktisk er. Vi går fra å ha et kontorpoliti, til et mer operativt politi. Det er ikke avstanden til nærmeste lensmannskontor som er avgjørende for når politiet kan være på åstedet. Det er avstanden til nærmeste kjørende politipatrulje som betyr noe for responstiden. Når du trenger hjelp fra politiet er et stengt kontor til liten hjelp.

Politireformen gjennomføres ikke for å spare penger. Tvert imot. Vi skal bruke penger på politiet. Denne regjeringen har økt politibudsjettene hvert eneste år. I vårt eget Sør-Øst politidistrikt er det ansatt 97 flere politifolk siden regjeringsskiftet. Og over 1300 flere politifolk i hele landet. En så stor endring i norsk politi kan ikke gjennomføres uten budsjettprioriteringer. Det beste med å bruke penger på politiet er at du og jeg kan sove litt tryggere om natten.

Tag: , , , ,

Legg igjen et svar

Disse sidene benytter informasjonskapsler (cookies). mer informasjon

Dette stedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi den best mulige brukeropplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke dette stedet uten å endre dine innstillinger for informasjonskapsler eller trykker "Jeg forstår", aksepterer du dette.

Lukk