Formuesskatten straffer norskeide arbeidsplasser

Førsteside  »  Politikk  »  Formuesskatten straffer norskeide arbeidsplasser
3. nov. 2014 Ingen kommentarer ›› Anders B. WerpFacebooktwittermail
Foto: Colourbox.com

Vi trenger ikke et skattesystem som diskriminerer norsk, privat eierskap til fordel for utenlandsk eller statlig eierskap, og som svekker gründerskap. Foto: Colourbox.com

Vi trenger ikke et skattesystem som diskriminerer norsk, privat eierskap til fordel for utenlandsk eller statlig eierskap. Skattereglene må ikke stanse innovasjon, nyskaping, vekst og utvikling av nye ideer.

Derfor vil regjeringen trappe ned formuesskatten. Den diskriminerer norske eiere i konkurransen med utenlandske eiere. Formuesskatten har en negativ effekt på investering, sparing og entreprenørskap.

Hvordan vi skal sikre framtidens arbeidsplasser og grunnlaget for vår velferd, må vi tenke på i dag. Derfor vil regjeringen legge bedre til rette for å slippe til nyskapende ideer og legge til rette for morgendagens verdiskaping. Men formuesskatten er et alvorlig hinder for dette.

21.000 bedriftseiere betaler en formuesskatt som er høyere enn overskuddet i bedriften. Disse bedriftseierne sysselsetter 81.000 ansatte over hele landet. Dette er småbedrifter som utgjør kjernen i mange lokalsamfunn. I snitt har bedriftene 4 ansatte. De er eid av hardt arbeidende eiere som ikke vil skumme fløten av velferdssamfunnet. Men de vil sikre og utvikle bedriften.

Det er i dette mangfoldet vi kan finne spiren til morgendagens hjørnesteinsbedrift i kommunen, regionen eller kanskje et nasjonalt nærings-lokomotiv. Disse spirene må få rotfeste, slik at de kan skape verdier for våre barn. De må ikke knuses under byrden av skattesystemet. Formuesskatten må nemlig betales uansett om bedriften går med overskudd eller underskudd.

Under de rød-grønne ble produktivitetsveksten i økonomien svekket. Høyere kostnadsvekst over mange år førte samtidig til at konkurransekraften vår også er svekket. Norge har blitt mer avhengig av oljen. Da er det alvorlig når Norges Banks anslag på investeringene i oljesektoren reduseres med om lag 20 mrd. kr neste år. Vi ser at oljeselskapene er opptatt av å kutte kostnader, og det varsles at mange vil miste jobben i selskaper som leverer til oljenæringen.

I denne situasjonen trenger landet hver eneste muskelfiber og hjernecelle som kan utvikle arbeidsplasser og verdiskaping. Vi trenger ikke flaskehalser som gjør oss enda mer oljeavhengige.

Arbeiderpartiet kjører en knallhard kampanje mot de næringsvennlige kuttene i formuesskatten. Hvorfor mener Ap at det er rettferdig at norskeide bedrifter skal betale mer skatt enn utenlandske eiere?  Hvorfor er det rettferdig at bedrifter som går med underskudd må betale formuesskatt?

Tag: , ,

Legg igjen et svar

Disse sidene benytter informasjonskapsler (cookies). mer informasjon

Dette stedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi den best mulige brukeropplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke dette stedet uten å endre dine innstillinger for informasjonskapsler eller trykker "Jeg forstår", aksepterer du dette.

Lukk