Feilinformasjon fra de rød-grønne Selv kommunalministeren innrømmer
at sammenligning ikke er mulig

Førsteside  »  Politikk  »  Feilinformasjon fra de rød-grønne
5. sep. 2013 Ingen kommentarer ›› Anders B. WerpFacebooktwittermail
Foto: colourbox.com

De rød-grønne fortsetter med sin feilinformasjon om Høyres kommuneøkonomi. Selv om kommunalminister Navarsete innrømmer at en sammenligning av regjeringens og Høyres kommuneopplegg ikke er mulig. Foto: colourbox.com

Vi har sett det i lang tid. De rød-grønne feilinformerer om Høyres kommuneøkonomi.

Hvis vi legger godviljen til, kan vi kanskje se det som en uttrykk for at de etterlyser tall for konsekvensene av Høyres opplegg for kommuneøkonomien. Det er et forståelig ønske.

Det ønsket nemlig Høyre også å få svar på, etter at de rød-grønne i fjor begynte å spre sine påstander om hvor mye eller lite enkelte kommuner ville tape på vårt kommuneopplegg. Derfor spurte vi kommunalminister Navarsete om disse beregningene.

Svarbrevet kom den 4. juni i fjor. Overraskelsen var stor da vi kunne lese at slike beregninger ikke finnes. Jeg siterer fra brevet: «På grunn av endringene i perioden er det ikke mulig å sammenligne utgiftsutjevningen i 2012 med utgiftsutjevningen i 2005.» Og ikke nok med det: «En fullstendig beregning av utslagene av alle endringene i perioden 2005-2012 er det derfor ikke mulig å lage».

En sammenligning av regjeringens og Høyres kommuneopplegg er altså ikke mulig, og derfor lar utslagene seg ikke beregne.

Men så skriver Navarsete at «Basert på noen forutsetninger har departementet laget et anslag på virkningene for den enkelte kommune.» Deretter presenteres lange kolonner med tall for den enkelte kommune.

Det er altså ikke konsekvensene av Høyres politikk som beregnes, men tall bygget på departementets egne forutsetninger. Disse tallene brukes fortsatt av de rød-grønne, uten at de forteller hele sannheten bak beregningene.

Det trekker seriøsiteten ned i en viktig valgkamp. Dette er enda et eksempel på at regjeringspartiene ikke snakker om egen politikk, men i stedet forsøker å svartmale Høyre.

Dette landet trenger en ny regjering – med nye ideer og bedre løsninger.

Tag: , ,

Legg igjen et svar

Disse sidene benytter informasjonskapsler (cookies). mer informasjon

Dette stedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi den best mulige brukeropplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke dette stedet uten å endre dine innstillinger for informasjonskapsler eller trykker "Jeg forstår", aksepterer du dette.

Lukk