Amal Aden må høres, ikke dempes

Førsteside  »  Politikk  »  Amal Aden må høres, ikke dempes
14. mar. 2015 Ingen kommentarer ›› Anders B. WerpFacebooktwittermail

Amal Aden skal ikke dempe seg. Hun må fortsette å fortelle oss sin hjertens mening. Når hun besvares med trusler fra sine motstandere, bekrefter det at hun er i ferd med å vinne over undertrykkende intoleranse og brutale fordommer.

Dersom politiet har bedt henne om å ikke provosere, vil det representere et negativt ytterpunkt i forsvaret av ytringsfriheten. Statsminister Erna Solberg var raskt ute og forsvarte Aden. Harald Stanghelle har rett når han skriver i Aftenposten at ettergivenhet er farligere enn truslene.

Regjeringen har iverksatt en rekke tiltak mot hatytringer og hatkriminalitet og Kripos har nedsatt en gruppe som skal se på hatytringer/hatkriminalitet på nett. Oslo politiet har opprettet en egen hatkrim-gruppe. Det er bevilget midler til Skeiv ungdom i 2014 som organiserer «Stopp hatpratkampanjen». Hensikten er å skape en ungdomsbevegelse mot hatprat og for menneskerettigheter på nett.

Oppsummering fra Regjeringens rundebordskonferanse om hatytringer i november 2014 og Likestillingsombudets rapport om hatytringer og hatkriminalitet er starten for videre oppfølging av bekjempelse av hatefulle ytringer.

I tillegg organiserer Barne-, ungdoms- og inkluderingsdirektoratet et forum om etnisk diskriminering for sentrale statlige aktører.

Det viktigste er likevel at vi alle, inkludert politiet, er tydelige i vårt forsvar av frie ytringer.

Tag: , , , ,

Legg igjen et svar

Disse sidene benytter informasjonskapsler (cookies). mer informasjon

Dette stedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi den best mulige brukeropplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke dette stedet uten å endre dine innstillinger for informasjonskapsler eller trykker "Jeg forstår", aksepterer du dette.

Lukk